Splošni pogoji

Splošni pogoji Društva Pravo za VSE – spletno svetovanje

Sledeči pogoji veljajo za vsakogar, ki zastavi vprašanje na spletni strani Društva Pravo za VSE (v nadaljevanju: Društvo).

Društvo nudi uporabniku brezplačne osnovne informacije oz. neobvezujoče smernice, ki lahko služijo kot pomoč pri reševanju pravnih problemov. Pisna mnenja, ki so podana v okviru iz prejšnjega stavka, ne služijo namenu predložitve sodišču ali drugim organom. Brezplačna pravna pomoč, ki jo nudi Društvo, ni enaka brezplačni pravni pomoči, ki jo ureja Zakon o brezplačni pravni pomoči. Storitev, ki jo nudi Društvo, nima narave odvetniške storitve.

Društvo odgovarja na uporabnikova vprašanja le v okviru dejstev oz. dejanskega stanja, ki ga je le-ta navedel v vprašanju. Društvo ne prevzema odgovornosti za brezplačne nasvete oz. smernice, ki jih nudi uporabnikom ali za posledice, ki jih uporaba brezplačnih nasvetov oz. smernic prinaša. Društvo prav tako ne odgovarja za vsebine, dostopne na tem oz. v zvezi s tem spletnim mestom.

Društvo si bo prizadevalo v okviru svojih zmožnosti kar najhitreje odgovoriti na vprašanja uporabnikov, vendar pri podajanju odgovorov ni časovno omejeno. V primeru časovne omejenosti Društvo predlaga angažiranje odvetnika.

Vsi osebni podatki uporabnika bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Društvo od uporabnikov razen elektronskega naslova ne zahteva drugih osebnih podatkov. Če posameznik poda tudi druge osebne podatke, to šteje za privolitev v njihovo obdelavo. Obdelava osebnih podatkov se vrši skladno z veljavno zakonodajo in Politiko zasebnosti.

Vsebine, objavljene na spletni strani Društva, so last slednjega (ali posameznikov, ki Društvu dovoljujejo objavo vsebine) in predstavljajo predmet avtorske pravice. Njihovo reproduciranje je prepovedano.

Društvo si pridržuje pravico do uporabe vsebine, posredovane s strani uporabnikov, pri čemer se zavezuje pri nadaljnji uporabi vsebine anonimizirati na način, da identifikacija posameznika ni mogoča.

Ti pogoji veljajo od 21. 12. 2020 naprej in se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila.