Pravna klinika

Trenutno delujejo naše pravne klinike:

  • v Mariboru,
  • na Ravnah na Koroškem in
  • na Ptuju.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete, pri čemer vas vljudno naprošamo, da upoštevate navodila NIJZ.

Naša zgodba se je začela s spletnim svetovanjem, kasneje pa nas je pot vodila še do odprtja petih pravnih klinik, ki so naše poslanstvo pomagati ljudem še nadgradile. Namen pravnih klinik je nuditi osnovne pravne nasvete, ki ljudem osvetlijo in razjasnijo njihov pravni problem ter možne rešitve. Svoje pravne nasvete nudimo povsem anonimno in profesionalno.

Naše delo nikakor ne nadomešča odvetnikov, saj svetovanje poteka na elementarni ravni v obliki podajanja pravnih mnenj, na podlagi katerih se večinoma ljudje sploh odločijo oz. uvidijo, da je potrebno poiskati nadaljnjo pomoč pri odvetnikih oz. pristojnih institucijah.

Pravna pomoč se izvaja ustno, v obliki razgovora, na samem kraju dogodka. V kolikor je vprašanje kompleksnejše narave, se v tej zvezi dogovori način prejema odgovora.

Če želite lahko vašo prisotnost na pravnem svetovanju, vključno z vašim vprašanjem, predhodno najavite na elektronski naslov: odgovor@pravozavse.si. Predhodna najava ni obvezna.

Lokacije pravnih klinik

MARIBOR

Od oktobra 2018 nas v Mariboru najdete na novi lokaciji, in sicer na naslovu Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, Miklošičeva dvorana. Čas svetovanja je vsako pravo in drugo sredo v mesecu od 16.30  do 18.00. Pravna klinika je lahko dostopna tudi invalidom.

RAVNE NA KOROŠKEM

Svetovanje poteka v društvenih prostorih nad Havano Ravne, Prežihova ulica 7, 2390 Ravne na Koroškem. Svetovanje tako poteka vsako prvo soboto v mesecu, od 10:00 do 12:00. Pravna klinika ni dostopna invalidom, zato v primeru, da bi si želeli pravni nasvet podan od naših svetovalcev na kliniki, svetujemo da nas kontaktirate preko e-maila ali preko facebooka in dogovorili se bomo za možnost svetovanja.

ČRENŠOVCI

PRAVNA KLINIKA  OSTAJA DO NADALJNJEGA ZAPRTA!

PTUJ

PONOVNO ODPRTO

Od 15. januarja 2020 naj najdete tudi na Pravni kliniki na Ptuju, in sicer v prostorih občine, na naslovu Mestni trg 1, 2250 Ptuj. Na kliniki nas najdete vsako prvo soboto v mesecu, od 10:00 do 12:00 . Pravna klinika je dostopna tudi invalidom, morajo pa invalidi za vstop uporabiti ločen vhod. Svetujemo, da se predhodno obrnete na nas in nam sporočite svojo namero obiska, da vam bomo dostop lažje omogočili.

Pretekle pravne klinike

BELTINCI

V Beltincih osebnega svetovanja ne izvajamo več.