Pravna klinika

Trenutno delujejo naše pravne klinike:

  • v Mariboru,
  • v Dravogradu in
  • na Ptuju.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete, pri čemer vas vljudno naprošamo, da upoštevate navodila NIJZ.

Naša zgodba se je začela s spletnim svetovanjem, kasneje pa nas je pot vodila še do odprtja petih pravnih klinik, ki so naše poslanstvo pomagati ljudem še nadgradile. Namen pravnih klinik je nuditi osnovne pravne nasvete, ki ljudem osvetlijo in razjasnijo njihov pravni problem ter možne rešitve. Svoje pravne nasvete nudimo povsem anonimno in profesionalno.

Naše delo nikakor ne nadomešča odvetnikov, saj svetovanje poteka na elementarni ravni v obliki podajanja pravnih mnenj, na podlagi katerih se večinoma ljudje sploh odločijo oz. uvidijo, da je potrebno poiskati nadaljnjo pomoč pri odvetnikih oz. pristojnih institucijah.

Pravna pomoč se izvaja ustno, v obliki razgovora, na samem kraju dogodka. V kolikor je vprašanje kompleksnejše narave, se v tej zvezi dogovori način prejema odgovora.

Če želite lahko vašo prisotnost na pravnem svetovanju, vključno z vašim vprašanjem, predhodno najavite na elektronski naslov: odgovor@pravozavse.si. Predhodna najava ni obvezna.

Lokacije pravnih klinik

MARIBOR

Od  aprila 2023  nas v Mariboru najdete na novi lokaciji, in sicer v sejni sobi mestne četrti Nova vas, Radvanjska 65, 2000 Maribor. Čas svetovanja je vsak prvi in drugi ponedeljek v mesecu od 17.00 do 18.30.

PTUJ

PONOVNO ODPRTO

Od 15. januarja 2020 naj najdete tudi na Pravni kliniki na Ptuju, in sicer v prostorih občine, na naslovu Mestni trg 1, 2250 Ptuj. Na kliniki nas najdete vsako prvo soboto v mesecu, od 10:00 do 12:00 . Pravna klinika je dostopna tudi invalidom, morajo pa invalidi za vstop uporabiti ločen vhod. Svetujemo, da se predhodno obrnete na nas in nam sporočite svojo namero obiska, da vam bomo dostop lažje omogočili.

DRAVOGRAD

Od 4. februarja 2022 naj najdete tudi na Pravni kliniki v Dravogradu, in sicer vsako prvo soboto v mesecu od 10. do 12. ure v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja v centru Dravograda na Trgu 4. julija 46.

Pretekle pravne klinike

BELTINCI

RAVNE NA KOROŠKEM

ČRENŠOVCI